Pénzügy

Mától kiterjesztik a parkolási zónákat Budapesten

parkolás (Array)
parkolás (Array)

Több kerület eddig ingyenes részén hamarosan fizetni kell a pakolásért. A III. kerületben két övezetben kell fizetni majd - mondta korábban Puskás Péter alpolgármester az InfoRádiónak. Augusztusban tesztidőszak van, szeptembertől lép életbe élesben a fizetős parkolási rendszer.

Indul a fizetős parkolás III. kerületben, az augusztusi tesztidőszakban azonban még nem büntetik meg azokat, akik nem fizetnek, csak szeptembertől. A közeljövőben több más kerületben is fizetni kell majd a várakozásért.

“A belső övezet a III. és a II. kerület határán indul, a Szépvölgyi útnál, és egy kis része a Nagyszombat utcáig tart. A másik, nagyobbik terület pedig innentől északra a Bogdáni útig tart.”

A III. kerületi önkormányzat honlapja kiemelte, hogy a II. és a XIII. kerület egészen Óbuda határáig kiterjesztette a fizetőparkolást, továbbá a városhatáron nem épültek meg azok a P+R parkolók, melyek az agglomerációból érkező gépjárműforgalmat csillapíthatnák, és az autósok Óbuda-Békásmegyer déli részét használják parkolóként.

A XIII. kerületben is hamarosan fizetős zónát alakítanak ki a Kámfor utca-Tatai utca-Szegedi út-Dévényi utca-Vágány utca által határolt területen.

A VIII. kerületben is újabb területeknek kell fizetni a parkolásért: a Kerepesi úton, a Hungária körúton, a Salgótarjáni úton és az Asztalos Sándor út által, továbbá a Könyves Kálmán körút, az Üllői út, az Orczy út, a Golgota tér, és a Vajda Péter utca által határolt zónában

Ajánlott videó

Olvasói sztorik