Pénzügy

Milliárdokat harácsolt a shaolin főpap a vádak szerint

Shaolin harcos (Array)
Shaolin harcos (Array)

Sikkasztással vádolják a luxusautókkal közlekedő főszerzetest, aki magánbizniszt csinált a kínai shaolin templomból.

A brit Telegraph híre szerint, amit a 444.hu szemlézett, sikkasztással és szexszel vádolják Si Jong-hszin kínai shaolin szerzetest, aki a feje a shaolin közösségnek. Legalábbis ezt állítja egy fiatal shaolin növendéknek tulajdonított levél. 

Az apátot gyakran csak “CEO szerzetesnek” csúfolják, mivel több száz millió dolláros üzleti vállalkozást csinált az általa vezetett shaolin templomból. Még egy MBA fokozatot is szerzett, a buddhista szerzetesek közül elsőként. De a hétköznapi életstílusát is sokan kritizálják, hiszen luxusautói vannak, iPad-en nézegeti a cége profitszámait.

Sokak szerint az apát óriási pénzeket csinált a templomot évente felkereső több millió turistából meg az ócska márkás termékekből. Az is sokat hoz a konyhára, hogy a templomot filmek, reklámok és valóságsók forgatására adják bérbe. Sokan arra panaszkodnak, hogy nyugalmas kolostor helyett inkább egy Disneylandre hasonlít a shaolin templom.

A főszerzetes magánvállalkozása egy ausztráliai, golfpályával és hotellel összekapcsolt kung-fu akadémia, amibe 300 millió dollárt fektetett. Kérdés, hogy miből?

Kínában régóta tartja magát a pletyka, hogy Sinek bankszámlái vannak nyugati országokban, sőt, van felesége és egy gyereke is.

Az apát mindent tagad, sajtósán keresztül azt üzente, egy szó sem igaz a vádakból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik