Pénzügy

Billiárdozik a kormány a kun-mediátoros károsultakkal

kun-mediator-karosultak(210x140).jpg (Array)
kun-mediator-karosultak(210x140).jpg (Array)

Az egy dolog, hogy egy szélhámosnak ültek fel, de azért a károsultak leveleikre illene válaszolnia a kormánynak.

A Quaestor károsultjai külön törvényt kaptak, azoknak viszont, akiknek a Kun-Mediátornál veszett el a pénzük, még a leveleire sem válaszol a kormány. Pontosabban válaszol, hogy majd valaki más válaszol rájuk – írta az Index.

A karcagi zugbefektető Marcsika károsultjai még májusban levélben kérték Orbán Viktort, hogy a quaestorosokhoz hasonlóan nekik is hozzanak létre egy alapot, amin keresztül legalább részben térítsék meg a kárukat. Egy olvasónk, akinek elég sok pénze ragadt bent a Kun-Mediátorban, most elküldte nekünk a kormány elég hivataloskodó és leereszkedő válaszát.

Ebben a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára, Balogh László csak annyit ír, hogy a levelet továbbküldték az Igazságügyi Minisztériumnak, mert éppen zajló büntetőeljárásoknál ők az illetékesek, a Kun-Mediátor Kft. pedig amúgy sem minősül pénzügyi szolgáltatónak, úgyhogy ők nem foglalkoznak vele. Az NGM-nek pedig nyilván a Miniszterelnökségről küldték a levelet, ahová eredetileg beérkezett.

A károsultak ügyvédje, aki a levelet írta Orbánnak, korábban azt mondta, összesen 500 károsult tett feljelentést a Kun-Mediátor ügyében, de összesen 800-1000 ember veszthetett pénzt Marcsikánál, nem is keveset, összesen akár 10-20 milliárd forintot.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik