Pénzügy

Jön a palackozott fröccs

fröccs (Array)
fröccs (Array)

Bár január óta nem terheli jövedéki adó a palackozott fröccsöt Magyarországon, a boltokban egyelőre nem jelent meg a nyári melegben kellemes szomj­oltóként szolgáló ital.

Eddig egyetlen gyártó vállalkozott a fröccs palackozására, a cég a napokban dobja a magyar piacra a hazai borokból és szódavízből készült termékét – írta a Napi Gazdaság.

Mintegy 26 ezer palack fröccsel lép a hazai piacra a fő profilként jelenleg is kazánokkal és fűtéstechnológiával foglalkozó társaság, a Vasuta Zrt. Egyelőre két minőségi kategóriában gyártják a termékeket: a magasabb, úgynevezett gasztrominőséget üvegpalackba zárva szállodáknak és éttermeknek szállítanák, míg a pet palackos olcsóbb verzióval a nagyközönséghez szeretnének szólni – mondta Vasuta Gábor, a társaság vezetője.

A 26 ezer palackot Izsákon töltötték, az ország legnagyobb magyar magánkézben lévő palackozójában, jó minőségű Duna-Tisza-közi borokból – emelte ki. Egy bolthálózattal már sikerült megegyezniük. A termék előállításához kapcsolódó speciális metódust ugyanis szabadalmi bejelentés védi. A vállalkozás villányi és egri borokat is szeretne fröccsként palackozni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik