Pénzügy

A kormány már együttműködne a Norvég Alappal

norveg-nagykovet(210x140).jpg (Array)
norveg-nagykovet(210x140).jpg (Array)

Folytatni kell a technikai szintű egyeztetéseket a Norvég Alap ügyében - erről döntöttek brüsszeli találkozójukon a donorállamok és a magyar fél szakemberei - tudta meg a Magyar Nemzet.

A Norvég Alap ügyében újabb egyeztetésről döntöttek a felek Brüsszelben – tudta meg a lap a budapesti norvég nagykövetségtől. Arild Moberg Sande megbízott ügyvezető a norvég külügyminisztérium nevében leszögezte, a június 23-án lezajlott megbeszélés azzal az elhatározással zárult, hogy lesz folytatása, arról azonban, hogy erre mikor kerül sor, még nem döntöttek.

A Miniszterelnökség korábban azt közölte, hogy Vidar Helgesen, az EU-ügyekkel foglalkozó norvég miniszter május 26-án levelet írt Lázár Jánosnak, s javaslatot tett arra, hogy egy szakmai, felső vezetői szintű találkozón a két ország tekintse át a részlegesen befagyasztott Norvég Alap kapcsán az együttműködési kérdéseket. Tegnap a tárca a Magyar Nemzetnek nyitott és konstruktív hangvételűnek nevezte a Brüsszelben lezajlott “technikai szintű” egyeztetést s hozzátették, benyomásuk szerint a magyar félnek és a donor országoknak is az a célja, hogy minél hamarabb megállapodjanak.

Lázár János még 2014 áprilisában levélben fordult a norvég kormány fejlesztésekért felelős tagjához, sérelmezve, hogy a Norvég Civil Támogatási Alap támogatásait egy, szerinte az LMP-hez szorosan kötődő szervezet, az Ökotárs Alapítvány vezetésével osztják szét Magyarországon. A norvég kormány 2014. május 9-én függesztette fel a Norvég Alapból Magyarországnak nyújtott támogatások folyósítását (a Norvég Civil Alap kivételével – a szerk.). A Kehi-jelentéssel kapcsolatban pedig úgy fogalmaztak, nem fogadják el a hivatal vizsgálatának megállapításait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik