Pénzügy

Rogán: a bankok okozták a fennakadást a Quaestor károsultak kártalanításában

Rogán Antal lila kesztyű (Array)
Rogán Antal lila kesztyű (Array)

A Quaestor károsultak kártalanításának megakadását a bankok alkotmánybírósági beadványa okozta - mondta Rogán Antal, az Országgyűlés gazdasági bizottságának fideszes elnöke a testület szerdai ülését követően újságíróknak.

A Quaestor károsultjai kártalanításának megakadását a bankok okozták azzal, hogy az Országgyűlés döntését megtámadták, beadvánnyal fordultak az Alkotmánybírósághoz – fogalmazott Rogán Antal.

A fideszes képviselő ebben jelölte meg annak okát, hogy most csak a 6 millió forintig terjedő kártalanítást lehet végrehajtani.

Rogán Antal kiemelte: ez azonban a Quaestor-károsultak többségének megoldást jelent, mert a brókercég mintegy 32 ezer károsultja közül körülbelül 20 ezer kárvallott 6 millió forint alatti betéttel, befektetéssel rendelkezett a Quaestornál, az ő kártalanításuk megtörténik.

A 6 millió forint feletti megtakarítással, befektetéssel rendelkezők esetében meg kell várni az Alkotmánybíróság döntését – mondta a gazdasági bizottság elnöke, hozzátéve, az Ab döntésének a függvényében lehet befejezni a károsultak kifizetését.

Rogán Antal hozzáfűzte: ha kell, a parlament is visszatér az ügyre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik