Pénzügy
Bankkartya(960x640).jpg (Array)

Rejtély, kiké a 10 milliárd

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2015. 07. 09. 06:34

450 ezer betétkönyv tulajdonosa ismeretlen.

A közjegyzők szeretnék, ha a hagyatéki eljárásnál ők is hozzáférhetnének a banki adatokhoz, akár a bírósági végrehajtók. Csaknem tízmilliárd forint van mintegy 450 ezer anonim betétkönyvben, amelyeknek nem ismerik a tulajdonosát – írja a Népszabadság.

A lapnak a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke elmondta: jelenleg a hagyatéki eljárásnál a közjegyzőknek egyenként kell levelezniük a bankokkal, ha a hozzátartozók feltételezik, hogy az elhunytnak betéte vagy folyószámlája lehetett valahol. A bírósági végrehajtók hozzáférnek ezekhez az adatokhoz, ha a közjegyzők is megkapnák ezt a lehetőséget, az eljárás gyorsabbá, egyszerűbbé válna – mondta Tóth Ádám.

A bankszámlák meglétéről az örökösök legkésőbb az utolsó pénzmozgást követő két éven belül értesülnek, mivel ekkor a szolgáltatónak be kell hívnia az ügyfelét adategyeztetésre a pénzmosás megelőzéséről szóló törvény alapján.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.