Pénzügy

Gyűjtést szerveznek Görögország megsegítésére

Gorogorszag(210x140).jpg (Array)
Gorogorszag(210x140).jpg (Array)

Gyűjtés indult Görögország ma lejáró 1,6 milliárd eurós IMF-adósságára az Indiegogo közösségi finanszírozás oldalon, és kora délutánig már majdnem 50 ezer euró összegyűlt.

A Görög mentőcsomag néven meghirdetett gyűjtést egy 29 éves londoni cipőbolti eladó indította – írta a hvg.hu. A projekt leírásába azt írja, unalmas már ez a bizonytalankodás Görögországgal, fogjanak össze az emberek és oldják meg a helyzetet. Miután 503 millió ember lakik az EU-ban, mindenkinek csak 3 eurót kellene beadnia, és el lenne rendezve az a fránya IMF-törlesztő. Londonban ez fél korsó sör ára.

Ha összejön az összeg, azok, akik 3 euróval szállnak be, a görög miniszterelnököt ábrázoló képeslapot kapnak, a 6 eurós támogatók kapnak egy fetás olívabogyó salátát, a 10 eurósok egy kis üveg Ouzo, a 25 eurósok egy görög bort. Azt is ígéri a cipőárus, hogy mindegyik termék görög eredetű lesz. Eredetileg egy kis görög sziget is szerepelt a jutalmak között annak, aki egyben befizeti az 1,6 milliárd eurót, de ezt már levette a kezdeményező. Azt írja, azért, mert az Indiegogo szólt, hogy a szigetet nem kínálhatja fel, mivel a görög kormány nem egyezett bele.

A kezdeményező azt mondja nem vicc, viszont a dolog szépséghibája, hogy egy hétre hirdette meg a gyűjtést, a görögök viszont ma este csődbe mennek, ha nem fizetik ki a pénzt. Ha nem jön össze a tervezett összeg, visszafizeti a felajánlásokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik