Pénzügy

Az EU 2,5 milliárd forintot ad Magyarországnak a menekültek adminisztrációjára

szijjártó (Array)
szijjártó (Array)

Az EU szakértőket küld, akik segítenek a bevándorlók azonosításában, regisztrálásában és a menedékkérelmek elbírálásában – mondta, és bejelentette: Magyarország csaknem 8 millió eurós (2,5 milliárd forint) támogatást kap.

Az Európai Bizottság támogatja Magyarországot, az ország már nincs egyedül, Európa mellette áll és együttműködik vele, hogy a szolidaritás szellemében megoldhassák az illegális bevándorlás jelentette nehéz helyzetet – mondta Dimitrisz Avramopulosz migrációs ügyekért, uniós belügyekért és uniós polgárságért felelős biztos kedden Budapesten, miután Szijjártó Péter külügyminiszterrel beszélgetett.

Az uniós biztos azért látogatott Budapestre, hogy megbeszéléseket folytasson az európai migrációs stratégiáról és a Magyarországot érintő bevándorlási helyzetről. Dimitrisz Avramopulosz szerint míg eddig jobbára Olaszországról és Görögországról beszéltek az illegális bevándorlással kapcsolatban, most már Magyarországra is nagyobb figyelem jut.

Az EU szakértőket küld, akik segítenek a bevándorlók azonosításában, regisztrálásában és a menedékkérelmek elbírálásában – mondta, és bejelentette: Magyarország csaknem 8 millió eurós (2,5 milliárd forint) támogatást kap. Azt is elmondta: a tagállamok jogkörébe tartozik, hogyan akarják megvédeni a határaikat, amik egyúttal az EU határai is.

Szijjártó Péter elmondta: Magyarország költségvetésére is komoly terhet jelentenek az illegális bevándorlók, idén 15,8 milliárd forint pluszkiadást jelent a helyzet kezelése.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik