Pénzügy

Harmincmilliós bírság egy biztosítási alkuszcégnek

mnb(210x140).jpg (Array)
mnb(210x140).jpg (Array)

Az MNB határozatban kötelezte az MPK Magyar Pénzügyi Közvetítő Zrt.-t a biztosításközvetítőkre vonatkozó jogszabályok betartására, az általa foglalkoztatott közvetítők felügyeleti nyilvántartásba vételére, s 32 millió forint bírsággal sújtotta az alkuszcéget a feltárt jogsértések miatt.

Mint a Magyar Nemzeti Banknak (MNB) az MPK Magyar Pénzügyi Közvetítő Zrt.-nél végzett vizsgálata feltárta, az életbiztosítási piacon jelentős súlyúnak számító független biztosításközvetítő társaság nevében több száz személy végzett hatósági nyilvántartáshoz kötött biztosításközvetítői tevékenységet a felügyeleti nyilvántartásba való bejelentés nélkül.

A biztosításközvetítői tevékenység hatósági nyilvántartásba vételi kötelezettséggel jár, s ahhoz a közvetítést végző személyeknek megfelelő végzettséggel vagy MNB hatósági vizsgával kell rendelkezniük. Ezek hiánya a fogyasztók súlyos érdeksérelmével, közvetítői műhibák bekövetkeztével járhat.

A feltárt jelentős súlyú jogsértések miatt az MNB – a közvetítői piacon eddig példa nélküli mértékű – 30 millió forint prudenciális, illetve 2 millió forint fogyasztóvédelmi bírsággal sújtotta az alkuszcéget.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik