Pénzügy
mnb (Array)

Harmincmilliós bírság egy biztosítási alkuszcégnek

Ember Zoltán
Ember Zoltán

újságíró. 2015. 06. 23. 10:18

Az MNB határozatban kötelezte az MPK Magyar Pénzügyi Közvetítő Zrt.-t a biztosításközvetítőkre vonatkozó jogszabályok betartására, az általa foglalkoztatott közvetítők felügyeleti nyilvántartásba vételére, s 32 millió forint bírsággal sújtotta az alkuszcéget a feltárt jogsértések miatt.

Mint a Magyar Nemzeti Banknak (MNB) az MPK Magyar Pénzügyi Közvetítő Zrt.-nél végzett vizsgálata feltárta, az életbiztosítási piacon jelentős súlyúnak számító független biztosításközvetítő társaság nevében több száz személy végzett hatósági nyilvántartáshoz kötött biztosításközvetítői tevékenységet a felügyeleti nyilvántartásba való bejelentés nélkül.

A biztosításközvetítői tevékenység hatósági nyilvántartásba vételi kötelezettséggel jár, s ahhoz a közvetítést végző személyeknek megfelelő végzettséggel vagy MNB hatósági vizsgával kell rendelkezniük. Ezek hiánya a fogyasztók súlyos érdeksérelmével, közvetítői műhibák bekövetkeztével járhat.

A feltárt jelentős súlyú jogsértések miatt az MNB – a közvetítői piacon eddig példa nélküli mértékű – 30 millió forint prudenciális, illetve 2 millió forint fogyasztóvédelmi bírsággal sújtotta az alkuszcéget.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 1968. április 12.
Mátrai Zsuzsa énekesnő részt vesz az Egy óra Majláth Júliával című műsor felvételén. A műsort húsvét hétfőn mutatják be a Magyar Televízióban Kalmár András rendezésében.
MTI Fotó: Patkó Klári
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.