Pénzügy
mnb (Array)

Harmincmilliós bírság egy biztosítási alkuszcégnek

Ember Zoltán
Ember Zoltán

újságíró. 2015. 06. 23. 10:18

Az MNB határozatban kötelezte az MPK Magyar Pénzügyi Közvetítő Zrt.-t a biztosításközvetítőkre vonatkozó jogszabályok betartására, az általa foglalkoztatott közvetítők felügyeleti nyilvántartásba vételére, s 32 millió forint bírsággal sújtotta az alkuszcéget a feltárt jogsértések miatt.

Mint a Magyar Nemzeti Banknak (MNB) az MPK Magyar Pénzügyi Közvetítő Zrt.-nél végzett vizsgálata feltárta, az életbiztosítási piacon jelentős súlyúnak számító független biztosításközvetítő társaság nevében több száz személy végzett hatósági nyilvántartáshoz kötött biztosításközvetítői tevékenységet a felügyeleti nyilvántartásba való bejelentés nélkül.

A biztosításközvetítői tevékenység hatósági nyilvántartásba vételi kötelezettséggel jár, s ahhoz a közvetítést végző személyeknek megfelelő végzettséggel vagy MNB hatósági vizsgával kell rendelkezniük. Ezek hiánya a fogyasztók súlyos érdeksérelmével, közvetítői műhibák bekövetkeztével járhat.

A feltárt jelentős súlyú jogsértések miatt az MNB – a közvetítői piacon eddig példa nélküli mértékű – 30 millió forint prudenciális, illetve 2 millió forint fogyasztóvédelmi bírsággal sújtotta az alkuszcéget.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Bengaluru, 2018. április 18.
Gyertyás virrasztáson vesz részt egy nő egy csoportos nemi erőszak és gyilkosság áldozatául esett nyolcéves indiai lány emlékére Bengaluruban (korábban Bangalor) 2018. áprlilis 17-én. A nomád törzsben élő lány 2018 januárjában halt erőszakos halált az észak-indiai Dzsammu állam Kathua körzetében. (MTI/EPA/Dzsagadis Nv)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.