Pénzügy

Megtiltották az áremelést a Telekomnál és a Telenornál

mobiltévés (Array)
mobiltévés (Array)

Az NMHH hivatalból általános hatósági felügyeleti eljárást indított a Magyar Telekom és a Telenor ellen. A szervezet közlése szerint több ponton felmerült ugyanis a jogszabályok megsértésének gyanúja a két mobilszolgáltató július 1-jétől tervezett, számos díjemelést tartalmazó módosításával és annak közlési módjával kapcsolatban.

A módosítást a szolgáltatók kétoldalú szerződésmódosítással kívánják végrehajtani, ami azt jelenti, hogy az érintett előfizetők az értesítéstől számított 15 napon belül következmény nélkül felmondhatják szerződésüket. Az NMHH ugyanakkor fontosnak tartja azt is, hogy a jogszabályok szerint az előfizetőknek a kétoldalú szerződésmódosítás esetében lehetőségük van úgy is dönteni, hogy az ajánlatot nem fogadják el, és ebben az esetben a szerződésük a korábbi tartalommal marad hatályban – ezt nem hangsúlyozták ki a szolgáltatók.

Az NMHH közölte: mivel a tervezett módosítások a két szolgáltató előfizetőinek nagy részét érintik, és mivel hatályba lépésük esetén fennáll annak veszélye, hogy az előfizetők emiatt olyan hátrányt szenvednek, amelyet később már nem vagy csak nehezen lehet elhárítani, a hatóság az eljárás befejezéséig ideiglenes intézkedéssel megtiltotta a szolgáltatóknak, hogy július 1-jétől végrehajtsák a közzétett ajánlatuk szerinti szerződésmódosítást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik