Pénzügy
Deutsche Bank (Array)

Váratlanul lemondott a Deutsche Bank két vezérigazgatója

Ignácz Péter
Ignácz Péter

újságíró. 2015. 06. 07. 17:01

Helyüket az UBS korábbi pénzügyi igazgatója veszi majd át.

Vasárnap váratlanul benyújtotta lemondását a Deutsche Bank (DB) két vezérigazgatója Jürgen Fitschen és Anshu Jain. A DB közleménye szerint Anshu Jain 2015. június 30-án válik meg hivatalától, Jürgen Fitschen megbizatása pedig a társaság 2016. májusi részvényesi közgyűlését követően szűnik meg.

A június 30-án megüresedő társ-vezérigazgatói posztot John Cryan, a felügyelőbizottság tagja tölti be, aki Jürgen Fitschen jövő májusi távozása után már egy személyben látja majd el a vezérigazgatói feladatokat.

John Cryan a vezérigazgatói feladatkör átvételével megválik felügyelőbizottsági tagságától. A brit születésű bankár 2013 óta volt tagja a DB felügyelőbizottságának, ahol a belső ellenőrzési bizottságot vezette és tagja volt a kockázati bizottságnak. John Cryan 2008 és 2011 között az UBS pénzügyi igazgatója volt.

Anshu Jain a felügyelőbizottság kérésére 2016 januárjáig tanácsadóként szolgál tovább a DB-nél, Jürgen Fitschen pedig a társaság jövő évi részvényesi közgyűléséig hivatalban marad és fokozatosan adja át feladatkörét az új igazgatónak.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Marjai János/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.