Pénzügy

Sportra költi a kormány Áder János megmaradt pénzét

ader-janos-az-erdo-kapitanya(210x140).jpg (Array)
ader-janos-az-erdo-kapitanya(210x140).jpg (Array)

A tavalyi költségvetési maradványt sportfejlesztésre költi a kormány. Meglepetés, hogy a stadionoktól is elvonnak pár száz milliót, hogy más sportcélokat finanszírozzanak belőle.

A kormány a Köztársasági Elnökség múlt évi 280 millió, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2,7 milliárd forint kötelezettségvállalással nem terhelt költségvetési maradványának döntő részben sport célú felhasználásáról döntött – az erről szóló határozat a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

A legnagyobb összeg – 1 milliárd 830 millió forint – egyes atlétikai és egyéb sportfejlesztésekre jut. A Nemzeti Sportközpontok 400 millió forintot kapnak. A sport célból kivétel a rendőrség, amelynek 280 millió forintot juttatott a kormány.

A határozat az átcsoportosítások között a Budapest Bozsik Stadion labdarúgó sportlétesítmény-fejlesztésétől 400 millió, a Győri ETO Futball Club labdarúgó sportlétesítmény-fejlesztésétől 560 millió, a pécsi labdarúgó sportlétesítmény-fejlesztéstől, valamint a budapesti Illovszky Rudolf Stadion labdarúgó sportlétesítmény-fejlesztésétől 500-500 millió forintot vont el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik