Pénzügy

Mégis az internet lett a vasárnapi zárva tartás kiskapuja

A boltzár nem terjed ki a kereskedelmet kiszolgáló szolgáltató tevékenységre, és az internetes ételrendelő portálok is ezen besorolás alá esnek. Ezek a weboldalak kényelmes kiskaput jelentenek, hiszen rajtuk keresztül rengeteg étterem házhoz szállítja készen és melegen a kívánt ételt.

Míg sokan maradtak a nagyáruházaknál, csak másik napra tették át a vasárnapi nagybevásárlást, a vásárlók egy része alternatív megoldásokat talált: kisboltokban és piacokon szerzik be a szükséges élelmiszereiket, de egyre inkább teret nyernek az internetes alternatívák is. Egyre több embernek jelenti a legkényelmesebb megoldást a virtuális lehetőség, azaz az online ételrendelés.

A lakosság ugyanis hamar rájött, hogy ha már vasárnap nem rendelhet házhoz a hipermarketek webáruházaiból alapanyagokat a főzéshez, az ételrendelő portálokat nem érinti a tilalom. A boltzár ugyanis nem terjed ki a kereskedelmet kiszolgáló szolgáltató tevékenységre, és az internetes ételrendelő portálok is ezen besorolás alá esnek. Ezek a weboldalak kényelmes kiskaput jelentenek, hiszen rajtuk keresztül rengeteg étterem házhoz szállítja készen és melegen a kívánt ételt.

Az egyik ételrendelő vállalkozásnál már 30 százalékkal emelkedett a vasárnapi rendelésszám. Az is észrevehető, hogy vasárnaponként egyre nagyobb a családi pizzákat és többszemélyes tálakat rendelők tábora.

A Tárki felmérése alapján tízből hatan azt szeretnék, hogy a boltok vasárnap is nyitva legyenek, az Ipsos szerint a felnőtt lakosság 68%-a inkább nem vagy egyáltalán nem ért egyet a kötelező boltzárral.

(falatozz.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik