Pénzügy

Hétmilliárd lehet a plafon a lottónyereménynél

lotto(430x286).jpg (lottó)
lotto(430x286).jpg (lottó)

Hónapok óta duzzad a lottónyeremény, amit az év lejárta után a nyertesek között szétosztanak – írja a Blikk.

Jelenleg 4 milliárd 262 millió forint a nyeremény, amely nettó összeget jelent, így fillérre pontosan ez az összeg üti a markát a szerencse fiának.

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a főnyeremény egy évig, azaz 52 hétig halmozódhat. Mivel a nyeremény hetente átlagosan 150-200 millióval nő, az egy év lejártakor a nyertes már 7 milliárd forint körüli összeget szakíthat. Ha nem talál gazdára az álomnyeremény, akkor azt a többi nyertes között osztják szét – derül ki a Blikk cikkéből.

 
Fotó: MTI 

Az, hogy egyik hétről a másikra mi alapján nő a nyeremény, többek között attól is függ, hogy az adott héten mekkora összegű tétek folytak be. Átlagosan minden héten 3-3,5 millió ember teszi próbára a szerencséjét a lottón. A kutatások azt mutatják, hogy minél jobban halmozódik a nyeremény, annál többen kapnak kedvet a játékhoz. Így lehet az, hogy komolyabb összegek esetén a felnőtt lakosság már több mint fele ikszel a szinte elképzelhetetlen gazdagság reményében.

Az eddigi legnagyobb nyereményt 2003-ban söpörte be valaki, aki több mint 5 milliárd forintot zsebelt be. Komoly szerencséje utoljára pedig tavaly szeptemberben volt egy nyertesnek, aki 400 millióval lett gazdagabb.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik