Pénzügy
posta(960x640).jpg (posta)

A devizahiteles levelek negyedét adták fel eddig

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2015. 04. 17. 14:14

A fogyasztói kölcsönszerződések elszámolását tartalmazó értesítéseket a vonatkozó jogszabály alapján 2015. április 30-ig kell postára adnia az érintett pénzintézeteknek.

A Magyar Postának csaknem 2,1 millió ajánlott-tértivevényes levélpostai küldeményt kell kézbesítenie a normál forgalmon felül. A pénzintézetek egyre jelentősebb mennyiségű küldeményt adnak át, eddig 450 ezer ilyen típusú küldemény érkezett be a Magyar Postához. Ez a várható mennyiség 25 százaléka, így az összes kézbesítendő küldemény 75 százaléka a feladásra rendelkezésre álló időszak utolsó két hetére koncentrálódik.

A pénzintézetek folyamatosan átütemezett feladásai miatt egyre kevesebb idő van a kézbesítésére. Ez komoly terhet ró a postai hálózatra. Azért, hogy az ügyfelek mielőbb megkaphassák a leveleket és ne alakuljon ki jelentős torlódás sem a kézbesítésben, sem a postai átvételnél, a Magyar Posta a jövő héttől a küldeményfeldolgozás, a kézbesítés, és a postai átvétel területén is megerősített kapacitással dolgozik. A Magyar Posta Zrt. közölte, hogy az április 30-án feladott küldeményeket – tekintettel a hosszú hétvégére – május 4-től kézbesítik.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.