Pénzügy
quaestor (quaestor)

Leállították a Quaestor-károsultak egyeztetését

Kerner Zsolt
Kerner Zsolt

¯\_(ツ)_/¯. 2015. 04. 16. 18:53

A felügyelőbiztos a következő kitűzött dátumot is eltörölte.

Korábban a témában:

Leállította a felügyeleti biztos a Quaestor-károsultak ügyfélegyeztetését, egyben az erre meghirdetett április 20-i határidőt is eltörölte. Az ügyfeleket emiatt hátrány nem éri, őket a teendőkről később tájékoztatja a felszámoló, írja a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. közleménye. 

A Kft. kifejtette: az Országgyűlés által 2015. április 14-én elfogadott, a Quaestor kötvényesek kárrendezését szolgáló törvény alapján új helyzet állt elő. A felügyeleti biztos az ügyfélegyeztetést leállította, a korábban meghirdetett április 20-i határidő okafogyottá vált.

Közleményük szerint a Quaestor fiókokat a Quaestor-csoport meghatározó cége, a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. (QPT Zrt.) tartja fenn. Ezek az irodák nem tartoznak a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt.-nél tevékenykedő felügyeleti biztos irányítása alá. Az elmúlt napokban a QPT Zrt. működésével összefüggő okok miatt a Quaestor fiókokban történő ügyfélegyeztetést a felügyeleti biztos leállította. (A Quaestor legtöbb irodája nem vagy csak hektikusan nyitott ki az elmúlt napokban.)

Senkit semmilyen hátrány nem fog érni, ha eddig az időpontig (április 20-ig) nem jelez vissza – hangsúlyozza a kft.
Hozzáteszik, a Quaestor kötvényesek kárrendezését szolgáló új törvény előírásainak teljesítése érdekében egyeztetések folynak. A Quaestor ügyfelek további tájékoztatást fognak kapni a teendőkről.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.