Pénzügy

Nem az a Lombard dőlt be

lombard kézizálog (lombard kézizálog)
lombard kézizálog (lombard kézizálog)

A négymilliárdos csalás miatt eljárás alá vont cégnek nincs köze a lízingpiacon működő névrokonához. Fogyasztókat nem érint az újabb pénzügyi botrány – közölte a jegybank.

Nem kezel ügyfélpénzeket vagy betéteket a csalás gyanújával eljárás alá vont Lombard Kft. és leányvállalata, a Lombard Kézizálog Zrt., így a visszaélés nem érint fogyasztókat – közölte szerdán a Magyar Nemzeti Bank.

A Lombard Kézizálog Zrt. tulajdonosa önfeljelentést tett a rendőrségen, az eddigi információk alapján a kár meghaladja a négymilliárd forintot. A csoport záloghitelezési tevékenységét hitellel refinanszírozó nyolc hitelintézet felé ekkora értékben nem tudtak elszámolni, mert a fedezetül szolgáló zálogtárgyak értékét korábban hamisan adták meg.

A jegybank hangsúlyozta, hogy az ügyfelek felé nincs elszámolási hiány, a hitelintézeteknél jelentkező veszteség azok működését nem befolyásolja.

A közlemény arra is felhívta a figyelmet, hogy az eljárás alá vont Lombard Kft. nem tévesztendő össze a pénzügyi piacok ismertebb, például lízingpiaci szereplőivel, azokkal a társaság nem áll kapcsolatban. Befektetési szolgáltatási tevékenységet sem végeztek, így nincs összefüggés a Quaestor- és Budacash-visszaélésekkel sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik