Pénzügy

Fejeket követel az ellenzék a Quaestor-ügyben

Az MSZP ultimátumot adott a külügyminiszternek, hogy tisztázza magát, a DK szerint futni hagyják Tarsoly Csabát, a liberálisok Matolcsy György és Szijjártó Péter távozását követelik. Ellenzéki össztűz a kormányra Quaestor-ügyben.

Lukács Zoltán szocialista párti alelnök szerint a “brókerkormány külügyminisztériumának és külügyminiszterének” 24 órán belül tisztáznia kell,volt-e bennfentes információja a Quaestor pénzügyi helyzetéről, amelynek alapján kivették 40 milliárd forintjukat a pénzügyi vállalkozástól. Ha a minisztérium nem mutatja be a dokumentumokat, a szocialisták bennfentes információval való visszaélés miatt büntetőfeljelentést tesznek. Állítják, 40 milliárd forint közpénz kivételéről nem szóban dönthettek, arról előterjesztésnek kellett készülnie.

A Demokratikus Koalíció úgy véli, az, hogy egy “börtönviselt”  volt közmunkás lett a Quaestor vezérigazgatója, azt mutatja, a kormány futni hagyja Tarsoly Csabát. Gyurcsány Ferenc pártja azt firtatja, hol van most a Quaestor cégcsoport elnök-vezérigazgatója, ki látta őt legutóbb. Egyúttal felszólították a kormányt, hogy “ne asszisztáljon tovább a fideszes brókerek meneküléséhez”. Nem lehet elkerülni a felelősséget 150 milliárd forint ellopásáért akkor sem, “ha valakinek névre szóló helye van a felcsúti stadionban”.

“Matolcsynak és Szijjártónak és minden olyan állami vezetőnek, akinek minimálisan is felelőssége van a brókerbotrányokban, azonnal távoznia kell hivatalából. Ez egy normális országban, amit nem a korrupció sző át, már meg is történt volna. Hazánkban viszont csak a felelősség elkenése és a pénz kimentése folyik” – közölte a Magyar Liberális Párt. Szerintük Orgován Béla új Quaestor-vezérigazgató személyében megjelent a II. Kaya Ibrahim.

Bokros Lajos, a Modern Magyarország Mozgalom elnöke Facebookján fejtette ki a véleményét: a bennfentes kereskedelemért börtön jár – írta Szijjártó Péterre utalva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik