Pénzügy

Volt közmunkás került a Quaestor élére

quaestor (quaestor)
quaestor (quaestor)

A nemrégiben vezérigazgatóvá kinevezett tápiósági Orgován Béla a falubeliek szerint börtönviselt és közmunkás is volt, a végén ő viheti el a balhét – írja a 444.hu.

A 38 éves Orgován Béla Tápióságon, egy 2500 lelkes Pest megyei faluban él. A 444.hu-nak nem sikerült otthon elérnie, de megállapították, hogy a háza szerény. A falubeliek nehezen hiszik a férfiról, hogy vezérigazgató lett egy százmilliárdokat kezelő pénzügyi cégnél. Eddigi életében jórészt munkanélküli volt, van aki szerint a nyolc általánost sem fejezte be, de abban mindenki biztos volt, hogy középfokú végzettsége nincs.

Néhány éve közmunkás volt, az önkormányzat foglalkoztatta, és fizikai munkát végzett. Többen is azt mondták, hogy börtönviselt, utoljára másfél éve szabadult. Van aki úgy emlékezett, hogy több időt töltött életében bent mint kint. A falubeliek szerint lopásért és egy emberölési kísérletért is büntették.

Februárban még arról panaszkodott, hogy nincs munkája, de azóta azt mesélte, hogy Pesten munkát kapott, ráadásul olyat, amihez egy szürke Opelt is adtak neki, hogy azzal járjon fel dolgozni.

A hírportál szerint a vezetőváltással lehetséges, hogy Orgován Bélának kell elvinnie a balhét a Quaestor cégek körüli csalásokért. Amennyiben például iratok tűntek el az utóbbi hetekben, akkor ez már az ő felelőssége lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik