Pénzügy

Pert vesztett az OTP Ingatlanlízing – nincs tovább

Horváth Balázs
Horváth Balázs

hírszerkesztő. 2015. 03. 24. 14:42

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla helyben hagyta az OTP Ingatlanlízing Zrt. ellen hozott elsőfokú ítéletet, és kimondta, hogy sem az Alkotmánybírósághoz, sem az unió bíróságához nem mehet a pénzintézet.

Korábban a témában:

A kedden kihirdetett ítélet szerint a pénzintézet forinthitel-szerződései tisztességtelenek. Az ítélőtábla egyúttal elutasította a felperes pénzintézetek kérelmét arra, hogy a bíróság az Európai Unió bíróságánál előzetes döntéshozatali eljárást kezdeményezzen, valamint az Alkotmánybírósághoz forduljon a 2014. évi 38-as törvény alkotmányellenessége miatt.

A másodfokú bíróság az elsőfokú ítéletet helyben hagyta, de indoklását részben módosította, valamint egyes részeket mellőzött. Álláspontja szerint ugyanis nem maradhat az ítéletben többek között olyan megfogalmazás, amely azt a látszatot kelti, hogy az állam perben betöltött szerepének tisztázásához az uniós jog értelmezése szükséges, hiszen a törvényszék a konkrét előzetes döntéshozatali indítvány elutasítása során sem tulajdonított az állam szerepének jelentőséget.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Megszólalt Havas Henrik

Kommentek

Miniature figures near Bitcoin physical coin. Futures on Bitcoins increased by more than 20% after their American debut on the Chicago Cboe Futures Exchange.  (Photo by Manuel Romano/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.