Pénzügy
buda-cash előzetes letartóztatás (buda-cash, )

13 megyében kártalanítják a Buda-Cash ügyfeleit

Ember Zoltán
Ember Zoltán

újságíró. 2015. 03. 12. 15:02

A bankcsoport fiókhálózata kiterjedt a megyék többségére: a felszámolás alá vont bankok Budapest mellett 13 megyében rendelkeztek fiókokkal.

A DRB Bankcsoport felszámolása kapcsán az OBA 73 ezret meghaladó betétes számára fizet kártalanítást, első körben 103 milliárd forint értékben. A bankcsoport fiókhálózata kiterjedt a megyék többségére: a felszámolás alá vont bankok Budapest mellett 13 megyében rendelkeztek fiókokkal. A legtöbb ügyfél Somogy megyében érintett és itt a legnagyobb, mintegy 25 milliárd forint az OBA fizetési kötelezettsége. A városok közül ügyfélszám tekintetében Pécs, Budapest, Kaposvár a sorrend.

Az OBA 2015. március 10-én kezdte meg a DRB Bankcsoport, azaz a BRB BUDA Regionális Bank, a DRB Dél-Dunántúli Regionális Bank, a Dél-Dunántúli Takarék Bank, valamint az ÉRB Észak-magyarországi Regionális Bank betéteseinek kifizetését, amelyet várhatóan március 31-ig fejez be.

Az érintett betétesek száma 73.573 fő, a 64 ezer magánszemély közül a 2,5 millió forint alatti megtakarítással rendelkező 52.238 ügyfélnek egy hét elteltével kézbesíti a Magyar Posta a kártalanítási összeget.

„A DRB Bankcsoport kártalanítása nemcsak ügyfélszám és fizetési kötelezettség tekintetében egyedülálló az eddigi kártalanításokhoz képest, hanem azért is, mert az Magyarország jelentős részére kiterjed. A felszámolás alá vont bankok ugyanis Budapest mellett 13 megyében rendelkeztek fiókokkal. Az OBA kitettsége Somogy megyében a legnagyobb, itt közel 25 milliárd forint kártalanítást fizetünk ki ezekben a napokban. A rendkívüli összegekre tekintettel az OBA arra kéri az érintett betéteseket, hogy készpénz felvétele esetén fokozott körültekintéssel járjanak el.” – mondta Tóth István, az OBA kommunikációs vezetője.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.