Pénzügy

Lázár szerint mégis kártalaníthatják a Főgáz-ügyfeleket

Lazar-Janos(210x140).jpg (Lázár János)
Lazar-Janos(210x140).jpg (Lázár János)

Lázár János szerint kártalaníthatják azokat a fogyasztókat, akiknek a szükségesnél nagyobb mérőórákat szerelt fel a Főgáz. Ezzel a miniszter kiigazította államtitkára, Németh Lászlóné korábbi szavait.

Lázár János szerint az állam kártalaníthatja azokat a fogyasztókat, akiknek a szükségesnél nagyobb mérőórákat szerelt fel a Főgáz, és ezért kár érte őket – tudta meg a tárcavezetőtől a Hir24. A Miniszterelnökséget vezető miniszter ezzel kiigazította államtitkára, Németh Lászlóné korábbi szavait, aki azt mondta, hogy a visszatérítés nagyon nehéz lenne, mivel egy folyamatról, hosszú idő alatt kialakult helytelen gyakorlatról van szó.

Az államtitkár szerint a túlszámlázás mértéke milliárdos nagyságrendet tehet ki, pontos összeget azonban nem tudott mondani. A megvizsgált 1880 társasházból 513-at, a 6139 nem lakossági fogyasztóból 2009-et tartottak magasabb elszámolási kategóriákban – mondta. Némethné azt is bejelentette, hogy az érintettek mérőóráit a társaság saját költségén lecseréli, erről az ügyfelek értesítést kapnak. 

Mint arról beszámoltunk, 2014-ben a Főgáz a fogyasztók jelentős részénél, a szükségesnél nagyobb ellátásra méretezett mérőórákat szerelt fel, ami magasabb költséggel járt, és ezt a fogyasztóknak kellett megfizetniük. 

A botrányos mérőóracseréről bővebben ebben a cikkünkben olvashat>> 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik