Lakásra gyűjt, álomotthon (Lakásra gyűjt, álomotthon)
Pénzügy

Álomotthonból valóság!

Szívesen élnétek egy tágas, kertes házban? Vagy inkább egy modern, belvárosi lakásra vágytok? Akkor valósítsátok meg álmaitokat!

Melyik fiatal pár ne szeretne minél hamarabb saját, közös otthonba költözni, még akkor is, ha ma a vágyak és a lehetőségek éppen ebben a korban állnak a legmesszebb egymástól? Manapság azonban már rugalmas konstrukciók segítenek abban, hogy ne kelljen beleőszülni a várokozásba.

Érdemes például utánanézni a „szocpol”-nak, amely ma már CSOK-ként, azaz Családi Otthonteremtési Kedvezményként ismert, s amely 2015. július elsejétől még több lehetőséggel csábítja a fiatal párokat. Az új konstrukció bevezetéséig a jelenleg érvényes támogatás, illetve a „félszocpol”-ként ismert Fészekrakó program segíti a friss házasokat.

Az otthonteremtési kedvezményt azonban még jobban ki lehet használni egy jó előtakarékossági konstrukcióval. A lakás-előtakarékosság mellett nem csak az állami támogatás és a rugalmas, választható futamidő szól. A megtakarítási idő során szinte bármikor felvehető egy kedvezményes lakáshitel is, így adott esetben a vágyott, közös otthonra már nem is kell hosszú éveket várni.

További információk lakáscélú megtakarításokkal kapcsolatban >>

Ajánlott videó

Ha azt gondoljuk, hogy a gyerekeink az iskolapadból kikerülve a XIX. századba lépnek ki, akkor ez a jelenlegi oktatási rendszer kiváló, hiszen nagyjából egy két évszázaddal ezelőtti világra készíti fel a fiatalokat – nyilatkozta a 24.hu-nak Balogh Péter (Petya), a Cápák között című üzleti showműsor alapembere. Interjú.