Pénzügy

Ilyen emberemlékezet óta nem volt

benzinkut(210x140).jpg (benzinkút)
benzinkut(210x140).jpg (benzinkút)

Mármint hogy a gázolaj a térségben nálunk legyen a legolcsóbb. És szerdán is csökkentek az üzemanyagárak.

Az év eleje

Ami az üzemanyagárakat illeti, Ukrajnáé továbbra is a legolcsóbbat megillető első hely a toplistán, behozhatatlan előnnyel. Viszont a második helyet megszereztük, már nemcsak a benzin, hanem a gázolaj is nálunk a második legolcsóbb a térségben – derül ki a Magyar Autóklub friss kimutatásából.

A legek

A múlt heti adatok szerint nálunk átlag 351 forintért adták a kutasok a nafta literjét. Ehhez képest a legdrágábbnak számító Szlovéniában 1,25 eurós (401 forintos) volt az ár. A második legdrágább Szlovákia volt, 394 forintnak megfelelő 1,23 euróval. Utána következik Szerbia, Románia, Horvátország és Ausztria. Ukrajna a 295 forintos literárával persze továbbra is élen jár. De mint a Népszabadság megjegyzi, még sosem volt ilyen kevés az árkülönbség az ő áraik és a mieink között.

A horvátok

A magyar üzemanyag mindig is a drágábbak közé tartozott, és például 2010 óta egész tavaly év elejéig szinte mindig nálunk volt a legdrágább a tankolás – jegyzik meg.

Az ok leginkább az egyre csökkenő olajár, de a lap szerint a Mol üzletpolitikája is változhatott. Az olajárnál szakértők szerint még további esés várható, tehát még olcsóbb lehet a jövőben a tankolás. Már szerdától is kevesebbet fizethetünk a kutakon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik