Pénzügy

Eltörölhetik a reptéri útdíjat

Mszp tüntetés az útdíj ellen (útdíj, demonstráció, )
Mszp tüntetés az útdíj ellen (útdíj, demonstráció, )

Még nem végleges Magyarország matricatérképe, lehet, hogy átírják a legnagyobb felháborodást okozó szakaszoknál.

A Blikk feltette a kérdést a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak, hogy mely szakaszok esetében lehet változás, ám a megfontolásra érdemes javaslatok közül csak a miniszterelnök múlt pénteki interjújában felvetettet nevezték meg. Orbán Viktor egyébként jónak nevezte a megyei e-matricák rendszerét, de azzal egyetértett, hogy ha például valaki egy másik megye területén hajt le a sztrádáról, mert ott van az első lehajtó, akkor ne kelljen két megyei matricát megvásárolnia.

Korábban Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedési államtitkára azt nyilatkozta, hogy szerinte nem nagy a probléma, mindössze 5-6 könnyen orvosolható hibát kell korrigálni.

A lap minisztériumi forrásból úgy értesült: a Liszt Ferenc repülőtérre vezető út biztosan kikerül a fizetős szakaszok listájából, és megszüntetik azt a helyzetet, hogy egy Duna-hídon való áthajtásért két megyei matricát kell venni.

Még az sem kizárt, hogy a Balatonra menőknek is eggyel kevesebb megyei matricát kell venniük, mert kikerül Veszprém megyei szakaszt, ami csupán pár kilométer.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik