Pénzügy

Sokan jelentkeznek szendvicskészítőnek Angliába

Viszonylag könnyűek a felvételi követelmények a Greencore angliai szendvicsüzemébe, ahová Magyarországon keres az ír vállalat munkaerőt – írja a hvg.hu.

Elég az alapszintű angol nyelvtudás, és aki megfelel a cégnek, az durván 300 ezer forint befektetéssel már bele is vághat akárki egy új, angliai életbe. A lap szerint a bér már az első hónapban fedezi ezt a befektetést, ráadásul egy hosszabb távú karrier kezdete is lehet a futószalag mellett állás. Óriási a roham a betöltetlen pozíciókért.

A Greencore London melletti üzemébe Budapesten is toboroz új munkaerőt. A magyar fővárosban két HR menedzser dolgozik jelenleg az Euwork kft. budapesti irodájában. Ők nem adtak interjút a lapnak. Az ügy egyébként nagy visszhangot váltott ki az Egyesült Királyságban, ahol többen hitetlenségüknek adtak hangot, miután a Greencore úgy nyilatkozott: a brit munkavállalók már nem kaphatók a szendvicskészítésre, ráadásul szabad munkaerőt is nehéz találni az üzemnek otthont adó városkában.

A két toborzási nap alatt összesen kincven magyar jelentkezőt hallgattak meg, és várhatóan hatvannak tudnak állást kínálni. Az interjúk gyorsan pörögnek, csak pár kérdésre kell felelni, illetve kitölteni egy egyszerűbb angol nyelvi tesztet és a jelentkező várhatja a végső döntést. A felvetteket a Greencore alkalmazottai már a reptéren várni fogják, hogy az első napokban eligazítást nyújtsanak az új munkavállalóknak.

Olvasói sztorik