Pénzügy

Biztonsági rést találtak az érintéssel működő bankkártyáknál

A Newcastle-i Egyetem kutatói szerint az Egyesült Királyság boltjaiba szánt Visa-kártyáknál bizonyos esetekben a limiten túl sem kér PIN kódot a rendszer – írja az Index.

Az érintéssel működő kártyáknál az egyszerűbb, de kevésbé biztonságos fizetést limithez kötik, de kiderült, hogy a rendszer nem ismeri fel jól a külföldi valutában lebonyolított tranzakciókat, és azokhoz egyáltalán nem kéri a PIN kódot – derül ki az Index cikkéből.

A hiba az Egyesült Királyság boltjaiba szánt, Visa rendszereit érinti, és a Magyarországon elterjedt rivális Mastercard Paypass rendszert nem is említeti a kutatás.

TESZTELJEN ÉS NYERJEN!

A Newcastle-i Egyetem munkatársai egy mobiltelefont ruháztak fel kártyaleolvasó képességgel, és amikor a telefont elhúzták közvetlenül a pénztárca mellett, le tudták bonyolítani a gyors tranzakciókat. Ehhez persze az is kell, hogy a támadó ismerje a kártya pontos helyét, és azt semmi se árnyékolja le. A kutatók a héten az arizonai ACM Conference on Computer and Communications Security szakrendezvényen fogják részletesen bemutatni, hogy mire jutottak a kártyák feltörésével.

Olvasói sztorik