Pénzügy

Kétstadionnyi pénz maradt a családoknál

A 230 milliárdot is elérheti az az összeg, amellyel az állam idén – kedvezmény formájában – hozzájárul a gyermekek felneveléséhez.

Az első hét hónap alatt 23 milliárd forinttal maradt több a gyermeket nevelő, legálisan dolgozó szülőknél, így összességében a 230 milliárdot is elérheti az az összeg, amellyel az állam idén – kedvezmény formájában – hozzájárul a gyermekek felneveléséhez – mondta Varga MIhály nemzetgazdasági miniszter az mno.hu-nak.

Tavaly összesen 1,1 millió szülő csökkentette adóját a gyermekek után igénybe vehető enyhítéssel, háromszázezer személynek pedig egy fillér adót sem kellett lerónia a gyermekek után igénybe vehető kedvezmény miatt. A szóban forgó családoknál így több mint ötvenmilliárd forint maradhatott. Az adókedvezmény további nyolcszázezer szülő anyagi helyzetén is javított – nekik kellett ugyan adót fizetniük, de közterheik az enyhítés miatt kisebb vagy nagyobb összeggel csökkentek. Az elmúlt esztendőben így – a hatósági adatok szerint – 1,1 millió szülőnél maradtak különböző összegek. Mindez egyben azt is jelenti, hogy az adóbevallást elkészítő személyek közül négyből egy érvényesített gyermeke után csökkentést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik