Pénzügy

Így hozhat álomautót Amerikából

A használt kocsik zömében Nyugat-Európából jönnek hozzánk, de vannak álomautók, amelyekért érdemes messzebbre menni. Vagyis nem, mert itthonról is elintézhető. Hogy kerül egy klasszikus Mercedes kabrió és egy Corvette roadster hozzánk?

Ha még feltételezzük is, hogy tényleg olyan a kocsi, mint amit írnak róla a neten, és sikerül olyan speditőrt, vámirodát, trélerest, hajós céget találni tapasztalatok nélkül, amely profi és olcsó, akkor is van pár buktató.

Amerika hatalmas, és ott is vannak gazemberek, egy előre utalásos történetnek akármi lehet a vége. Érdemes ezért közvetítő céget keresni, van olyan is, amely speciálisan Magyarországgal foglalkozik – innentől kezdve minden papírmunkát maga végez.

Akárhol is kerülnek elő a kincsek, a behajózást New Yorkban és Miamiban érdemes elvégezni. Még ha a kontinens túlpartjáról, mondjuk Kaliforniából kell áthozni a kocsit tréleren, akkor is jobban megéri, mint a 4000 mérfölddel hosszabb hajóút.

A konténer Rotterdamba érkezik, ahonnan közúton utazik tovább, egészen Szentendréig, a kikötőig. Itt kicsomagolják az autót – a magyar vevő átveszi, és viszi, ahova szeretné.

Mennyiért van itthon az amerikai álom? Kattintson ide a részletekért, és kiderül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik