Pénzügy

Elképesztő költekezésbe fogtak Orbánék

Annyi pénzt költött az Orbán-kabinet júliusban a költségvetési tartalékból, mint más kormányok egy egész év alatt – írja Napi.hu.

Rekordot döntő méretekben és gyorsasággal költekezik a kormány – írja a Napi.hu. Egy hónap alatt 36,8 milliárd forintot vett ki a kabinet a költségvetés tartalékából, amivel minden korábbi rekordot megdöntött. A 2000-es évek elején volt olyan év, amikor összesen ennyi pénzt költöttek el a tartalékból.

A júliusi nagyarányú költekezésbe tartozik az MKB megvásárlásának 17 milliárdos költsége, az önkormányzati választásokra fordított 7 milliárd forint, a Forma-1 televíziós jogdíjai, valamint egyéb rendőrségi, turisztikai, filmes és egyházi támogatások – sorolja a Napi.hu.

A kormány az idén egyébként – a korábbi kabinetek jóval szűkebb tartalékaihoz képest – 113 milliárddal indult, ebből az első félévben elköltött 47 milliárd forintot, illetve zárolt 20 milliárdot. A második félévre így 46 milliárd forintos tartalék maradt, ám a júliusi rekordösszegű költés után gyakorlatilag már csak 14,5 milliárd áll rendelkezésre az utolsó öt hónapra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik