Pénzügy

Vannak devizahitelesek, akik rosszabbul járnak

Ők azok, akikkel bankjuk már elkezdett tárgyalni devizahitelük egy részének elengedéséről, de aztán leálltak az egyezkedéssel – derül ki az Azénpénzem.hu írásából.

A pénzügyi blog szerint korábban előfordultak olyan egyedi megállapodások, amikor a bankok a hitel 50 vagy akár 80 százalékát is elengedték a fizetési nehézségekkel küzdő adósoknak. Több ilyen egyezkedés a Kúria – devizahitelekkel kacsolatos – egységes döntése után lelassult, majd az állami adósmentő csomag hírére teljesen leállt – tudta meg az Azénpénzem.hu. Pedig volt, amelyik már a végéhez közeledett, és ígértes befejezéssel kecsegtette az adósokat.

Rendezik az elévülést

Teljesen logikus, hogy a központosított adósmentés kihúzza a talajt az egyedi alkudozások alól, hiszen nemsokára sok adóst kell kártalanítani az állam által megszabott feltételek alapján. Ezen túl a bankok már nem fognak a zsebükbe nyúlni.

Így néhányan rosszabbul járnak, a többségnek viszont jobb lesz a helyzete. A blog szerint a devizahitelesekre „szakosodott” ügyvédek sem örülnek, hiszen a perek is leálltak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik