Pénzügy

Szinte új a 8 milliós autó, de már a rozsda rágja

Csupán nyolcezer kilométert mentek az öt hónapos autóval, amelynek más komoly gondjai is voltak, a márkaszerviz azonban nem ment bele a cserébe – írja a Blikk.

„Szalonból vásároltam a kocsit, nulla kilométerrel. A dolgok azzal kezdődtek, hogy kiesett a kerékbetét, majd beadta a kulcsot a navigációs rendszer is. Akkor telt be a pohár, amikor az autó szinte mállani kezdett, rozsdafoltok jelentek meg rajta – mondta el a vásárló a Blikknek.

A márkaszerviz felajánlotta, hogy lefestik a kocsit, de ezt nem fogadta el. Utána visszavásárolták volna 7,35 millió forintért, amivel közel másfél milliót bukott volna. Azt tanácsolták neki, hogy forduljon a fogyasztóvédelemhez, ő azonban nem akar éveken át pereskedni.

Egy igazságügyi gépjárműszakértő szerint ilyen esetekben cseppet sem segít, ha utólag foltozzák az autón lévő foltokat. Ilyen esetekben általában az történik, hogy a bevonási technológiába hiba csúszik, és nem fémtiszta felületre kerül a védőréteg. A tulajdonosnak szakvéleményt kellene szereznie, amivel igazolja, hogy az autó állapota folyamatosan romlik. Ezzel akár azt is elérheti az autós, hogy kicseréljék a kocsiját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik