Pénzügy

Visszavonták két taxitársaság engedélyét

Bihari Dániel
Bihari Dániel

tud újságíró. 2014. 06. 23. 11:55

A pénzügyi feltételek hiánya miatt a BKK visszavonta a Tele 5 Taxi és a MAX TAXI működéséhez szükséges engedélyt.

Korábban a témában:

A főváros taxirendelete alapján a taxiszolgálat pénzügyi szempontból akkor megfelelő, ha saját tőkéje eléri az 50 millió forintot. A taxiszolgáltatást közvetítő és a fuvarszervező cégek működési feltételeinek előzetes vizsgálata a BKK feladata, mely kiterjed a szolgáltató pénzügyi megfelelőségének vizsgálatára is – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A Budapesten korábban tevékenykedő 21 fuvarszervező társaság közül 13 kérelmezte – és 11 meg is kapta – az előzetes minősítést, köztük a Tele 5 Taxi Hungary Kft. és a MAX TAXI (Reklámtaxi Kft.) is. A 2013. évi mérlegadatok alapján azonban a két cég nem felel meg a Taxirendelet feltételeinek, ezért a BKK a korábban kiadott előzetes igazolást 2014. június 19-étől visszavonta.

A Tele 5 Taxi nem ért egyet a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfői döntésével. Minden pénzügyi feltételnek megfelelnek, a társaság törzstőkéje meghaladja a rendeletben előírt 50 millió forintot. Az erről szóló igazolást megküldték a BKK-nak – mondta Pásztor György ügyvezető igazgató az MTI-nek.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.