Pénzügy

Sírva fakad, aki kamatot lát

A betéti kamatok elkeserítőek, a lekötetlenül lévő pénzek pedig egyenesen ráfizetést jelentenek. De lesz ez még rosszabb is.

Alapkamat

Ahány jegybanki kamatcsökkentés, annyi kamatvágás a bankok betéti- és számlaajánlatainál. Már a legutóbbi alapkamat-csökkentésre is reagáltak néhányan – írta meg az Azénpénzem.hu.

Egyre olvad

A normál és az akciós betéti kamatokat is nyesegetik a pénzintézetek, s már az is pozitívumnak számít lassan, ha valamelyik lekötésnek nem csökken a rátája. Az pedig ritka, mint a fehér holló, hogy emelnének. Ami biztos, hogy hosszabb távra (évekre) nem érdemes most lekötni a pénzünket, mert akkor bennragadunk az alacsony kamaton.

Abanki  kamatok

Úgy tűnik a portál gyűjtéséből, hogy az új pénzek megszerzéséért hajlandóak csak kissé nagyobb áldozatot hozni a bankok, illetve van, ahol a lojalitást is díjazzák, de előbbinél kevésbé.

A 3 százalékos betéti kamat már igazi főnyereménynek számít. De inkább 2 százalék alattiakkal találkozhatunk. Kivétel a tartós betéti szerződés, ahol a top ajánlatok 4 százalék felettiek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik