Pénzügy

Minimál stílusú luxusnyaraló komplexum a Balaton partján[x]

Generációkra szóló befektetés

Leül tágas nappalijában, saját kanapéjára. Szemben, az üvegfalon keresztül a Balaton folyton változó színű víztükrét látja pompázni. Most nem gondol a munkára, a hétköznapokat maga mögött hagyta. Tökéletes kiegyensúlyozottságot érez, miközben elégedetten nyugtázza: „Igen, ezt megcsináltam!”. A szabadnapokat saját nyaralónkban tölteni többet érhet, mint bármilyen külföldi utazás – számunkra a második otthont nyújtja, miközben utódainkra is gondoltunk.

A siófoki Álmai nyaralója egy generációkon átívelő befektetés lehet. De nyújt-e többet, esetleg mást, mint általában a balatoni apartmanok?
– Az Aranypart legcsendesebb, legvédettebb helye adott otthont a minimál stílusban épített luxusnyaraló komplexumnak. Egy földnyelv végén helyezkedik el, így a Balaton egyedülálló módon, két oldalról is határolja, azaz gyakorlatilag körbeöleli. A lakásokból mindez gyönyörű örökpanorámát nyújt. Az építészek faltól falig érő nyílászárókat terveztek, sőt a teraszokat is edzett üvegből készült korlátokkal zárták le, így mindenhonnan akadálymentes kilátást biztosítottak a tóra – szemlélteti Durucz György, a Divinus Ingatlankezelő Alap vezérigazgatója. A cég 20 éve van jelen az ingatlanpiacon és olyan építményeket jegyez, mint például a debreceni ötcsillagos Hotel Divinus.

Hogyan használták ki a rendelkezésükre álló 22.000 négyzetmétert?
– Négy épületből álló ingatlanegyüttest építettünk, közvetlen a tó partján. Ezekhez körbekerített parkolókat rendeltünk, valamint 16.000 négyzetméteres, intenzív zöld felületen egy kikapcsoló, szórakoztató központot is megvalósítottunk. Utóbbival a közösségi élményt, a szomszédokkal való kapcsolatápolást is kívánjuk segíteni. A tó mellett közvetlen egy nagy, 20×6 méteres feszített víztükrű medence, egy bébi és egy gyerekmedence, szabadtéri zuhanyzók, valamint egy európai szabványoknak megfelelő játszótér áll. Akik inkább a balatoni éjszakák nyüzsgésére vágynak, azok az Aranypart lüktetésében lazíthatnak, miközben 24 órás portaszolgálat és nyaralónként beépített riasztórendszerek vigyáznak második otthonukra. Télen, a befagyott tavon jégkorcsolyázhatunk családunkkal, vagy éppen csodálhatjuk a kilátást ekkor is, csak már a kandallóban pattogó tűz mellől.

A luxusnyaralók elkészültek teljesen, minden épület lakható?
– Minden lakás készen áll, a tulajdonosnak egyedül azt kell eldönteni, miképpen kívánja berendezni nyaralóját. Ha segítséget kér, lakberendező kollégánk áll rendelkezésre. Fűnyírással, takarítással, szemétszállítással nem kell bajlódniuk, azt mi biztosítjuk szolgáltatásaink között, ugyanis azt valljuk, ha az ember Balaton parti nyaralóba fekteti pénzét, akkor ott már ne dolgozzon, élvezze azt! Mindannyiunknak kell egy hely, ahová – a mindennapi stresszt magunk mögött hagyva – elvonulhatunk, ahol bármikor megpihenhetünk, amelyre a „nyugalom szigeteként” tekinthetünk, s amelyre ugyanígy fognak gondolni utódaink is. Egy ilyen földi paradicsom létrehozására törekedtünk, ahol a megbízhatóság és a magas minőség is garantált. Mindezek után nem annyira meglepő, hogy cégcsoportunk beruházási igazgatója is itt vásárolt magának öröklakást.

www.almainyaraloja.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik