Pénzügy

Nehezebb lesz külföldön dolgozni

FN24
FN24

2014. 03. 25. 17:30

A német kormány a szociális juttatásokkal visszaélő bevándorlók miatt szigorítaná az EU-ból érkezők munkavállalókra vonatkozó szabályokat.

Korábban a témában:

Ubiós munkavállalás

Jelenleg a németeknél nincs korlátja annak, hogy egy uniós polgár meddig tartózkodhat az országban. A jövőben azonban 3 hónapban korlátoznák az álláskeresésre rendelkezésre álló időt – tudta meg a Napi.hu.

S ez egyben azt is jelentené, hogy azoknak, akik ennyi idő alatt nem találnak állást, és segélyre szorulnának, távozniuk is kellene.

EU-s bevándorlás

Túl sokan jönnek, akik kihasználják a rendszert

Az ok, hogy túl sokan érkeznek állításuk szerint munkakeresési szándékkal, de adottságaik (például a nyelvtudás hiánya) miatt sokuknak esélyük sincs, hogy elhelyezkedjenek – hivatkozik a lap a Süddeutsche Zeitungra, amely az év elején felállított tárcaközi bizottság jelentését vesézte ki, amelyet szerdán tárgyal a kormány.

Ezen kívül a visszaélések visszaszorítása végett adószámhoz kötnék a családi pótlék kiutalását is. Akik pedig megpróbálják kijátszani a jóléti szabályokat, azokat ezentúl kiutasítanák az országból. 
A bevándorlási probléma egyébként 6-7 nagyvárosban jelent igazán gondot.

A németeket is megreguláznák

Másik oldalról is megközelítik a bevándorlás kérdését: emelnék azoknak a németeknek a büntetését, akik kihasználják a kiszolgáltatott bevándorlókat.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2013. február 14.
Egy recepciós munkatárs a Microsoft Magyarország Kft. székházában, a főváros II. kerületében, a Graphisoft parkban 2013. február 14-én. A magyar kormány és a Microsoft Magyarország Kft. tavaly decemberben kötött stratégiai együttműködési megállapodást.
MTI Fotó: Bruzák Noémi
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.