Pénzügy

Némethné kiszámolta: ennyivel lesz olcsóbb az áram

A fejlesztési miniszter arról tartott sajtótájékoztató, mennyivel járunk jobban, ha megvalósul a paksi bővítés.

Pakson Paksról tartott sajtótájékoztatót Németh Lászlóné. A nemzeti fejlesztési miniszter elmondta: a számítások szerint 13 százalékkal csökkenthető lesz a villamos energia ára, ha megvalósul a kapacitásbővítés, azaz megépül a tervezett két atomerőművi blokk Pakson. Ez a gazdaságélénkítést, a befektetők vonzását segíti.

A paksi atomerőmű biztonságosan, kiszámítható módon és megfizethetően működik, nem lehet kérdés a kapacitásfenntartás szükségessége – szögezte le a miniszter.

A magyar vállalkozásoknak nagy lehetőséget jelent a részvétel a beruházásban. Az orosz fél pályáztatni fogja a leendő beszállítókat, a magyar félnek véleményezési, felülbírálati joga van – tette hozzá.

Baji Csaba elnök-vezérigazgató arról számolt be, hogy az MVM Csoport, az elmúlt három évben megháromszorozva árbevételét, az ország harmadik legnagyobb vállalatává vált.

Néhány nappal ezelőtt az Együtt-PM kicsit másképp számolt. A párt kalkulációja szerint akár duplájára is nőhet a rezsi a paksi bővítés miatt, és kétszer annyiba kerülhet az áram, mintha szabadpiaci áron vennénk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik