Pénzügy

Napi százmilliót kellene elkölteni, segítene?

Egy hónap múlva lejár 3 milliárd forintnyi SZÉP-kártya. Vigyázz, kész, utazz!

 

Napi 140 millió forint. Egy átlagos napon ekkora összeget használtak fel az OTP SZÉP kártya birtokosok 2013-ban. Ennek a trendnek kellene idén is folytatódnia ahhoz, hogy felhasználható az a 3,2 milliárd forintnyi 2012-es feltöltés, amelynek érvényessége idén május 31-én lejár.

Jelenleg az OTP SZÉP kártya 711.000 kártyabirtokosának csaknem 30 százaléka rendelkezik lejáró utalvánnyal. Az OTP SZÉP kártyákra 2012-ben összesen mintegy 53 milliárd forintnyi feltöltés érkezett a munkáltatóktól, amelyből több mint 49 milliárd forintot már elköltöttek a kártyabirtokosok.

Ha maradnak ilyen összegek a kártyákon, azokat a kártyakibocsátóknak vissza kell fizetniük a munkáltatók részére, akiktől a feltöltés érkezett.

Az érintett kártyabirtokosok több mint 41000 különböző szolgáltatási lehetőség közül választva 22 ezer elfogadóhelyen tudnak fizetni, ha szeretnék kihasználni az OTP SZÉP kártya nyújtotta lehetőségeket. A hamarosan lejáró elektronikus utalványokat felhasználhatják például a márciusi Torkos Csütörtök, vagy a húsvéti esetleg a pünkösdi hosszúhétvégék alkalmával. Sőt, a foglalófizetési lehetőségnek köszönhetően akár a nyári pihenést is ki lehet fizetni már előre.

„A tavalyi évben a SZÉP kártyákra utalt összegekből a lejáró egyenlegek aránya mindössze 2 százalék volt az összes feltöltéshez képest. Arra számítunk, hogy az ezeken az utalványokon pihenő összegeknek jelentős részét felhasználják majd kártyabirtokosaink a május 31-i határidő előtt” – nyilatkozta Róth Lajos, az OTP Pénztárszolgáltató vezérigazgatója.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik