Pénzügy

Tönkrement cégeken gazdagodik Klapka

A német cégek banki vagy adótartozás miatt lefoglalt áruit veszi meg aprópénzért, melyeket itthon jó áron el tud adni saját üzletében – derül ki a Blikk cikkéből.

A táncosból lett üzletember korábban sokáig élt Németországban. A mai napig megőrzött kinti kapcsolatainak köszönhetően elérte, hogy hozzájusson a német cégek banki vagy adótartozás miatt lefoglalt termékeihez, amiket kamionokkal elkezdett hazaszállíttatni. A fillérekért megvásárolt elkobzott árut aztán olcsón tudja eladni. Eddig négykamionnyi holmit hozatott be az országba, nagyjából 20 millió forintnyi euróért.

Hely van, lehetőség volt, miért ne üzletelnék? Aki tönkrement odakinn, azon már semmit sem segít, ha szemérmeskedek, akkor más csinálja meg a boltot. Egyébként különösen jólesik hasznot húzni a németeken, mert ők bizony ma is a világ legmegbízhatóbb üzletemberei, annak ellenére, hogy ott is belebuknak néha a bizniszbe – mondta a Blikknek Klapka.

Az üzletember szerint egyébként sikerének egyik titka az, hogy mindig csak kicsi haszonnal dolgozik, sosem “túl éhes”:

Klapkát egyébként 30 évvel ezelőtt egy ötmillió márkás gazdasági bűncselekményért börtönre ítélték Németországban. Nyolc német börtönben is járt másfél éves előzetes letartóztatása alatt, végül sikerült tisztáznia magát a vádak alól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik