Pénzügy
atm-penzfelvet(960x640)(2).jpg (atm, pénzfelvét, pénzfelvétel, pin kód, bank, bankautomata,)

Havi négy készpénzfelvétel lehet ingyenes

Benke Ágnes
Benke Ágnes

szerkesztő. 2014. 01. 26. 13:39

A Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusa szerint meg kell vizsgálni a további pénzügyi rezsicsökkentés lehetőségét.

Korábban a témában:

Németh Szilárd a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában elmondta, a frakcióülésen azt javasolta, vizsgálják meg, hogy meg tudják-e emelni a 150 ezer forintos havi ingyenes kézpénzfelvételi határt, illetve hogy havonta ne kétszer, hanem négyszer lehessen ingyenesen pénzt felvenni.

Hozzátette: kötelezni kellene a bankokat arra, hogy minden egyes automatából legalább százezer forintot fel lehessen venni, mert “ma van olyan automata, amely nem ad százezer forintot az embernek”.

Németh Szilárd további javaslatait ismertetve közölte, indítványozta, hogy a Magyar Nemzeti Bankot kérjék fel, hogy ezt a területet a lehető legkomolyabban vizsgálja. Ha úgy találják, hogy a bankok visszaélnek erejükkel a fogyasztókkal szemben, akkor kemény büntetéseket kell kilátásba helyezni – hangsúlyozta.

Nem fogadták kitörő örömmel

Kezdeményezését azzal indokolta, hogy a pénzügyi rezsicsökkentést a bankok nem fogadták nagy örömmel, a számlatulajdonosok több mint fele azonban nyilatkozott arról, hogy szeretne élni a havi kétszeri, összesen 150 ezer forintos ingyenes kézpénzfelvétellel.

Mint mondta, meg van döbbenve azon, amit a bankok a hét elején bejelentettek, “és ráadásul az OTP kezdeményezésére”. Ha úgy tetszik, egy kartellt hoztak létre azért, hogy a százötvenezer forint felett kivett pénzeket dupla büntetéssel sújtsák – fogalmazott.

Elképesztő támadás

Közölte, ezt teljesen elképesztő támadásnak tartja az emberek ellen; a bankok ezzel mintha be akartak volna szállni a politikai küzdelembe is, jelezve ezzel, hogy ezen a területen tulajdonképpen azt csinálnak, amit akarnak.

Kitért arra, hogy lakásszövetkezetek és társasházak is megkeresték, mert a banki költségeik a duplájára, vagy két és félszeresére emelkedtek. Mint mondta, lesz mit vizsgálnia a nemzeti banknak.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.