Pénzügy

A legrászorultabbaktól vették el az üdülés lehetőségét

Kozmunka(210x140)(2).jpg (közmunka)
Kozmunka(210x140)(2).jpg (közmunka)

A közmunkások számára idén nem ír ki pályázatot a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) - írja a Népszava.

“Idén – az Erzsébet-tábor mellett – nagycsaládosok, nyugdíjasok és fogyatékossággal élők számára hirdetett szociális üdülési pályázatot az alapítvány, az Ön által említett célcsoport számára 2014-ben nem” – reagált az MNÜA a lap érdeklődésére.

Az indoklás szerint nincs lehetőség arra, hogy minden évben valamennyi rászoruló csoportot támogassák. Kitértek arra is, hogy tavaly négyezer közfoglalkoztatott üdült – írja csütörtöki cikkében az újság.

Kordás László, a Közmunkás Szakszervezet főtitkára a cikk szerint meglepődött az alapítvány Népszavának adott válaszán. Ő ugyanis két napja név nélkül érdeklődött, és azt a választ kapta, hogy egyelőre nem kaptak felkérést a minisztériumtól arra, hogy kiírják a pályázatot, de később “elképzelhető, hogy lesz” ilyen.

Tavaly a Belügyminisztérium biztosított a pályázathoz 50 milliós forrást, az utazás költségeit és a programok árát akkor a legfeljebb 49 ezer forintot kereső közmunkásoknak kellett fizetniük. Kordás László szerint a legrászorultabbaktól vette el a kormány az üdülés lehetőségét, pedig csak “finomhangolásra” lett volna szükség.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik