Pénzügy
szamitogep(960x640)(16).jpg (számítógép, internet, )

Több a panasz a webboltokra

Pálfi Rita
Pálfi Rita

2014. 01. 22. 07:52

Ennek az is az oka, hogy többen vásárolnak az interneten.

Korábban a témában:

Tavaly 1031 ellenőrzést hajtott végre a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) az elektronikus kereskedelemben, 60 százalékkal többet, mint 2012-ben, csökkent ugyanakkor az olyan ügyek aránya, amelyekben elmarasztalás történt – tudta meg a Világgazdaság az NFH-tól.

A múlt évben az esetek egynegyedében talált kifogást az NFH, míg az előző évben még 30 százalékában. A hatóság ezekben az esetekben jellemzően kötelezéssel vagy bírságkiszabással élt, de előfordult, hogy a két szankciót együttesen alkalmazták. Az NFH közlése szerint 20 esetben róttak ki bírságot, összesen 1,285 millió forint értékben.

Javuló helyzet, tudatos fogyasztók

A hatóság úgy látja, hogy a fogyasztók egyre tudatosabbak, egyre jobban ismerik az elektronikus kereskedelemben őket megillető jogokat, ezáltal nagyobb biztonságban érzik magukat az ilyen vásárlások során, az elektronikus kereskedelemben tevékenykedő vállalkozások pedig igyekeznek a hiányosságokat mielőbb orvosolni.

Kis Ervin Egon, a Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület (SzEK.org) elnöke a lapnak azt mondta, a panaszok számának növekedése egyértelműen abból következik, hogy számottevő mértékben nőtt az e-kereskedelem volumene is, egyre többen és többet vásárolnak a világhálón.

A szakember hozzátette, hogy a mostani adatok azt mutatják, jelentősen javult a helyzet a néhány évvel ezelőttihez képest, hiszen akkor még 80 százalék felett volt a jogosnak ítélt fogyasztóvédelmi kifogások aránya – ismerteti a szerdai Világgazdaság.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.