Pénzügy
házépítés (házépítés)

Ingyentelkek jászberényi fiatal szakembereknek

Varjasi Viktor
Varjasi Viktor

social szaki. 2014. 01. 14. 08:30

Nyolc közművesített telket adott a jászberényi önkormányzat olyan fiatal szakembereknek, akik helyi cégeknél dolgoznak és hosszú távon a jászsági városban tervezik családjuk jövőjét.

A fiatal otthonteremtők a szerződés aláírásával vállalták, hogy két éven belül beépítik a hétszáz négyzetméter körüli alapterületű telket és legalább tíz évig jászberényi cégnél vállalnak munkát.

Szabó Tamás fideszes polgármester a szerződéskötés előzményeiről az MTI-nek elmondta: a város gazdasági szereplőivel folytatott konzultációkon több vállalkozás is jelezte, hogy működésük szempontjából elengedhetetlenül fontos a képzett szakemberek megtartása, vállalkozásaik továbbfejlődése érdekében pedig új szakemberek megnyerése. E közös cél érdekében szükséges volt az önkormányzati otthonteremtési támogatási rendszert kiegészíteni egy új formával.

A 3,5-4 millió forint értékű építési telkeket azok a fiatalok kapták, akiket a munkáltatóik erre javasoltak. Az is kitétel volt, hogy a telektulajdonosokat munkahelyük legalább ilyen nagyságrendű kedvezményes kölcsönnel támogassa, hogy az építkezést minél hamarabb el tudják kezdeni – tette hozzá a polgármester.

A Jászberény Érpart nevű városrészében lévő telkek gazdái a város két legnagyobb munkáltatója, a Jász-Plasztik Kft. és az Electrolux Lehel Kft. dolgozói közül kerültek ki.

Ha a növekvő igények alapján szükséges, az önkormányzat további telkeket tud biztosítani erre a célra.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.