Pénzügy

Fizetési haladékot kapott a Gulliver

gulliver játékbolt (gulliver játékbolt)
gulliver játékbolt (gulliver játékbolt)

December 30-án csődeljárás iránti kérelmet nyújtott be a társaság.

Ideiglenes fizetési haladékot kapott a Gulliver Kft., a Fővárosi Törvényszék erről szóló határozata a Cégközlöny legfrissebb számában jelent meg. A határozat szerint a társaság 2013. december 30-án csődeljárás iránti kérelmet nyújtott be, ezért a bíróság további döntéséig ideiglenes fizetési haladék illeti meg.

A csődtörvény szerint az ideiglenes fizetési haladék és a fizetési haladék célja a csődvagyon megőrzése a hitelezőkkel történő egyezség érdekében. A fizetési haladék időtartama alatt az adós, a vagyonfelügyelő, a számlavezetők, és a hitelezők is kötelesek tartózkodni minden olyan intézkedéstől, amely a haladék célját meghiúsítja.

Az Index tavaly december 23-án írt arról, hogy csődvédelmet kért a Gulliver játékáruház. A hírportál szerint a cég számlavezető bankja a karácsony előtti héten mondta fel a szerződést és inkasszózott. A cég 27 boltja (a Bambini bolthálózat üzleteivel együtt) december 21-én szombaton zárt be, a webáruház pedig már előző este leállt. Az alkalmazottak a decemberi fizetésüket még rendesen megkapták, sőt, fizetéselőleget is fizettek nekik januárra, készpénzben. A hírportál szerint a vezetés technikai okokkal indokolta a leállást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik