Pénzügy
diákhitel (diákhitel)

Mégsem gyalulja le a gyerekszülés a diákhitelt

T.Sz.Zs.
T.Sz.Zs.

2013. 12. 20. 14:39

Korábban szó volt arról, hogy a hallgatói jogviszony alatt gyermeket vállaló fiataloknak elengednék a diákhitel egy részét...

Korábban a témában:

Még szeptember 17-i számában a Magyar Nemzet számolt be arról, hogy szüléssel kiváltható lenne a diákhitel bizonyos hányada. Azóta azonban nem hallani erről az ötletről.

Gyed-extra

Nem került be a jogszabályba?

A lap az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyi államtitkárával készített interjút. Soltész Mikós akkor azt mondta, valóban felmerült, hogy a kormány esetleg elengedné azoknál a diákoknál a hiteltartozásuk egy részét (ha nem is az egészét), akik még felsőoktatási tanulmányaik alatt gyermeket vállalnak. Ehhez a minisztérium el is készítette javaslatát.

Mindez a gyed-extraként ismert program része lett volna. Csakhogy a parlament azóta elfogadta az idevágó törvényt, de a diákhitel elengedésével foglalkozó részt nem találtuk benne.

Rákérdeztünk hát a minisztériumnál, mi történt.Megerősítették, hogy ugyan volt szó ilyen elképzelésről, de a jogszabályba végül nem került bele ez az ötlet.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fideszes vagyok, mert onnan kapok pénzt

Kommentek

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.