Pénzügy

Vajon Kanye West is innen töltötte le a Gyöngyhajú lányt?

Az immár 3. karácsonyára készülő Hungaroton Zeneáruház karácsonyi akciójának vásárlói azon túl, hogy visszanyerhetik vásárlásaik összegét, olyan friss fejlesztésekkel is találkozhatnak, mellyel még kifinomultabbá válik a zenehallgatás vagy aminek segítségével másokat is meglephetnek egy-egy zenei kinccsel a Hungaroton kínálatából.

A 2010-ben a digitális zeneletöltés piacára lépett Hungaroton – sok kétkedés és óva intés mellett – a következő évben indította el saját áruházát mintegy 2700 albumával. A kínálat az induláskor a főként a boltokban is elérhető CD-kre korlátozódott, így jogosan merült fel az igény az akkor már digitalizálás alatt álló archívum kincseinek feltöltésére is.

És valóban ezzel jött a robbanás! Senki nem számolt azzal az érdeklődéssel, melyet az addig csak bakeliten vagy kazettán elérhető ritkaságok felkerülése okozott: a Táncdalfesztivál vagy a Made in Hungary versenysorozat legismertebb dalai és előadói, a legnagyobb magyar költők verseiből készült gyűjtemények, a hazai beat- és popkorszak alkotásai sok-sok vásárlónak adták az újrafelfedezés örömét.

A zeneáruház látogatóinak köre azonban távolabbról is bővült: a komolyzenei kiadványaival a nemzetközi piacon évtizedek óta jelen levő Hungaroton online híre is gyorsan terjedt, így egyértelművé vált, hogy a pusztán magyarul elérhető áruház nem kielégítő megoldás a vásárlók ezen részének kiszolgálására.

Az évek alatt egyre nagyobb súllyal jelent meg még egy vásárlói kör: a veszteségmentes hanganyagok lovagjainak csoportja, akik egyre gyakrabban és egyre nagyobb számbat adtak hangot a még tökéletesebb zenehallgatás élményének.

Adott volt hát a feladat a 3. évre: feltölteni a Hungaroton teljes archívumát, létrehozni az áruház angol nyelvű verzióját és megteremteni a veszteségmentes, FLAC-formátumban való letöltés lehetőségét a vásárlóknak – mára mindhárom feladat kipipálva és a több, mint 10000 album feltöltésével az áruház a legjelentősebb magyar komoly- és popzenei szereplők otthonává vált: a klasszikus zenét többek között Bartók Béla, Kodály Zoltán, Fischer Annie és Kocsis Zoltán képviseli, míg a könnyűzene és humor műfajában olyan maradandó sztárok életműve koncentrálódott, mint Koncz Zsuzsa, Máté Péter, Szécsi Pál, a Bikini, az Illés, az Omega együttes, a Neoton Família, a Benkó Dixieland Band vagy Hofi Géza.

És mivel hamarosan itt a karácsony, az újdonságok mellé készült még egy, az ünnephez kapcsolódó plusz funkció: az áruházba feltöltött valamennyi album és track immár nem csak saját örömünket szolgálhatja, de akár ajándékba is küldhetjük őket.

Nem újdonság azonban, hogy a karácsony közeledtével a zeneáruház is ajándékkal készül: a december 3. és 24. között vásárlók közül 5 szerencsés nyertes visszanyeri az akció ideje alatti vásárlása(i) értékét!

További információk!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik