Pénzügy
főnök (főnök)

Labilis és bunkó a rossz főnök

24.hu
24.hu

2013. 10. 27. 14:00

Majdnem minden második főnökünkkel elégedettek vagyunk, viszont nem bírjuk az idegbajt.

Korábban a témában:

Az Assessment Systems HR cég vezetői felmérése szerint a magyaroknak eddig átlagosan négy és fél főnökük volt, ezeknek pedig majdnem felével, pontosan 46 százalékával újra is dolgoznának, ami végső soron nem is annyira rossz arány.

Amúgy tele vagyunk önbizalommal

Mitől jó?

A főnök legértékesebb erénye egyértelmúen a szakmai kompetencia, legalábbis a kutatás szerint. A szakmai jártasság 87 százalékkal vezet a „Milyenek a jó főnökök?” kérdésre adott válaszok között. A mgebízhatóság is fontos, 83 százalékot kapott. A felelősségteljességet is a beosztottak mintegy 80 százaléka várja el a vezetőtől, ugyanakkor az, hogy a főnök inspiráló is legyen már csak 67 százaléknak fontos. Még inákbb elgondolkodtató, hogy csupán 61 százalék várja el, hogy főnöke sztressz alatt is megőrizze nyugalmát. Ha tehát mondjuk szorítja a csapatot a határidő, csaknem 40 százalék megbocsátja, ha van egy kis feszkó az irodában.

A kiszámíthattlan idegbajt viszont nem bírjuk: 65 százalék szerint az érzelmileg ingadozó főnök a legrosszabb. Ezt 59 százalékkal követi az arrogáns. A manipulatív főnök sem kavarhatja magát népszerűre: a beosztottak 57 százalékát kirázza a hideg az effajta mesterkedésektől.

Mint általában az emberi kapcsolatokban, a főnök-beosztott viszonyban is fájdalmas, ha nem bíznak bennünk. A beosztottak 54 százaléka szerint a rossz főnök ismérve a bizalmatlanság. Alkalomadtán viszont egy kis kiabálást egész jól viselünk: csupán 41 százalék jelölte meg az agresszivitásra való hajlamot a negatív listán.

Nem minden a szeretet

A tehetségről eltérően vélekednek a vezetők és a beosztottak. Míg a főnökök kétharmada úgy véli, a tehetség veleszületett adottság, ezzel a beosztottaknak csupán 44 százaléka ért egyet.

Ön mit szeret a főnökében? És mi az, amit ha megérez, inkább felmond? Kommenteljen!

Érdekes a népszerűség fontosságának megítélése is, ami egyben a munka minőségével szembeni elvárásokról is tanúskodik. Az talán nem olyan meglepő, hogy a főnökök 86 százaléka fontosnak tartja, hogy kedvelje alkalmazottait, viszont a beosztottak számára már kevésbé fontos a népszerűség: 68 százalékuk gondolja fontosnak, hogy főnőke kedvelje, tehát 32 százalék szerint elég, ha „csak” jól dolgozik. Ebben ráadásul a neme között is van elétérés. A kutatás szerint a női beosztottak számára fontosabb, hogy ők kedveljék főnöküket, mint fordítva.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Kecskemét, 2017. március 3.
Stadler József akasztói vállalkozó az ellene költségvetési csalás bûntette és magánokirat-hamisítás vétsége miatt indított büntetõper tárgyalásán a Kecskeméti Törvényszéken 2017. március 3-án. A bíróság a vádlottat öt év börtönbüntetésre ítélte.
MTI Fotó: Ujvári Sándor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.