Pénzügy

Betiltottak öt új pénztárgépet

online-penztargep(960x640)(3).jpg (online pénztárgép, pénztárgép, kassza, nav,)
online-penztargep(960x640)(3).jpg (online pénztárgép, pénztárgép, kassza, nav,)

Megtiltották öt, korábban már engedélyezett online kassza forgalomba hozatalát. Több ezer kiskereskedő rendelt tehát olyan pénztárgépet, amit nem lehet forgalomba hozni.

A „letiltott” gépek között van annak az Alt Cash Kft.-nek a pénztárgépe is, amelynek sorozatgyártásához a nemzetgazdasági tárca 30 millió forint támogatást adott, hogy tízezer gépet maximum százezer forintos áron hozzon forgalomba – írja a Népszabadság.

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) honlapján található, 18 érvényes forgalmazási engedéllyel rendelkező pénztárgépet felsoroló dokumentumban a hét elején megjelent egy újabb oszlop, amely a forgalomba hozatal megkezdéséről szól, s öt gép mellett a „nem” szó szerepel. A hivatal honlapján egy közlemény tovább részletezi a dolgot: e szerint az említett gépek esetében a hivatal már kiadta a forgalmazási engedélyt, de abban a tényleges forgalomba hozatalt további hiánypótláshoz kötötte.

A lap szerint harminc napon belül hiánypótlásra kötelezték a forgalmazókat, de az vagy nem érkezett be, vagy nem volt megfelelő. A történtek ugyanakkor megerősítik azon piaci vélekedéseket, miszerint a külföldi gyárakban még mindig nem indult el a pénztárgépek sorozatgyártása. Valószínűtlen ugyanis, hogy egy forgalmazó bizonytalan engedély birtokában rendelje meg a sorozatgyártást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik