Pénzügy

A Molra figyel a tőzsde

Hernadi-Zsolt(1)(960x640).jpg (hernádi zsolt,)
Hernadi-Zsolt(1)(960x640).jpg (hernádi zsolt,)

Csütörtökön is a Hernádi-ügy középpontjába került Mol lehet a főszereplő a Budapesti Értéktőzsdén, amely cég részvényei szerdán 300 forinttal csökkentek.

Szerdán kiderült, hogy a magyar kormány a Mol portfóliójának felülvizsgálatára, adott esetben az INA-részvények eladásának előkészítésére kérte fel az olajtársaság menedzsmentjét. A kabinet emellett utasította az igazságügyért felelős minisztert, illetve a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezetőit, vizsgálják meg, milyen polgári és büntetőjogi lépések lehetségesek a Mol-INA-ügyben a Molt, illetve Magyarországot ért sérelmek orvoslására.

Gabler Gergely, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint továbbra is nyomás alatt tarthatják a Mol árfolyamát, így az olajpapír gyengülése lehúzhatja a BUX indexet. A befektetők már kezdik beárazni, hogy a Mol elveszíti részesedését az INA-ban.

A szakértő szerint a Richter és az OTP jól teljesíthet csütörtökön, de ez nem ellensúlyozza a Mol gyengülését. Ezenkívül a nemzetközi hangulat is inkább pesszimista – fűzte hozzá Gabler Gergely.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 166,26 pontos, 0,88 százalékos csökkenéssel, 18 645,35 ponton zárt szerdán. A Mol ára 300 forinttal, 1,88 százalékkal 15 700 forintra csökkent, 2,2 milliárd forintos forgalomban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik